Joulufiilis yllätti mutsin

Tosi harvoin sitä tulee oikein viimeisen päälle kehuttua itseään, mutta nytpä aion tehdä niin. Voi Päivi, miten fiksu ja itsesi tunteva olit viime vuonna, kun heti joulun jälkeen kirjoitit itsellesi tällaisen armollisen kirjeen jouluvalmisteluihin liittyen!

Nimittäin taas nyt, kun joulukuun ensimmäisiä päiviä eletään, olin jo painamassa paniikkinapulaa ja heittämässä puurokauhaa kaivoon, kun en kuitenkaan ehdi. Lahjat on kaupassa, piparitaikina jäässä, eikä tässä nyt pikkujouluihinkaan jouda. Kun on niin tätä perkuleen tärkeetä kiirettä tässä!

Mutta jotenkin mystisesti, kaikkien näiden perkuleen tärkeiden hommieni lomassa, on joulufiilis nostanut päätään kuin Jäätteenmäen saamat muistiot – yllätyksenä ja pyytämättä.

En tiedä, onko tämä vaan jotain oman elämäni hapatuksia, mutta vuosi vuodelta olen oppinut suhtautumaan tähän(kin) asiaan, koko jouluun, rennommin. Edelleen tykkään hössöttää, laittaa ja fiilistellä, mutta ehkä sen on jo useamman kiireisen joulukuun kokemuksella sisäistänyt, että joulusta tulee kyllä aivan ihana, vaikkei paina montaa kuukautta ennen laikka punaisena valmisteluiden kanssa.

Tänä jouluna aion myös muistaa tuon viimevuotisen listani perusteella olla hankkimatta rosollia ja lanttulooraa, jäävät kumminkin syömättä. Sen sijaan punajuuri-vuohenjuustopaistosta (resepti ystävältäni Merviltä) ja ihanaa luumuvaahtoa meidän pöydässä tarjotaan tänäkin vuonna. Näiden ohjeet siis löytyvät myös tuolta nerokkaasta kirjeestä itselleni. Muistinhan jo kehua, kuinka fiksu olin, kun kaikki nämä asiat tallensin jo heti tapaninpäivänä?!

Olkoon sitten kuinka väsynyttä tai vanhan toistoa tahansa, tänä jouluna meillä mennään vähän iisimmin. Keskitytään enemmän nauttimiseen, yhdessäoloon ja tunnelmointiin kuin hikinoro selässä puunaamiseen ja kokkailuun. Ajattelin vuosien tauon jälkeen esimerkiksi ehtiä laulamaan kauneimpia joululauluja ja käydä ainakin yhdessä joulukonsertissa. Luulen, että edistävät joulumieltä paljon enemmän kuiva-ainekaapin järjestäminen.

Pitkästä aikaa joulu ei tunnu nyt ahdistavalta pakolliselta juhlalta, vaan oikeasti odotan jouluhömpötystä lasten kanssa.

Tästä saattaa esimerkiksi tulla ensteks paras joulu ikänä!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

4 Replies to “Joulufiilis yllätti mutsin”

 1. Hyvältähän toi teidän joulu on näyttänyt!
  Epäilemättä samoin tulee käymään tänäkin vuonna.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No sepä just! Kun tunnelma tulee vähitellen laitettua kumminkin, ilman sitä karmeaa niskahikeäkin. 😀

 2. Perinteiset Martta-viisaudet kunniaan; ei sitä joulua niissä kaapeissa vietetä, joten turha niitä on ruveta siivoamaankaan. Ite en kyllä meinaa edes koristella omaa kämppää kun itse joulunpäivät tulee vieteltyä muiden nurkissa. Lahjatkin on vielä ostamatta (mutta perheelle ainakin jo tiedossa mitä ostan), kavereiden kanssa päätettiin siirtää sekin stressi tammikuulle kun vietetään perinteisesti (vuoden 2018) pikkujouluja ajoissa. (Tämän vuoden pikkujoulut on kanssa juhlittu jo vuoden alussa). Kyllä se joulu sieltä tekemättäkin tulee!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   On kyllä niin totta! Joulu tulee, oli valmis tai ei! 😀

Vastaa