Korvikset mahtuu aina

En voi sanoa olevani mikään kovin innokas hupishoppailija, vaan väitän useimmiten tekeväni ostoksia pääosin tarpeeseen. Tosin samaan hengenvetoon voin todeta pystyväni perustelemaan monenlaiset tarpeet hyvinkin kekseliäästi, jos tilanne näin vaatii.

Aina ei tosin ole ollut tilaisuuttakaan ostaa mitään ylimääräistä. Ja vaikka tuollainen mahdollisuus myöhemmin on ehkä auennut, en juurikaan fiilistele juttuja nettikauppoja selaillen, vaan menen useimmiten sitten suoraan ostoksille. Ja hyvä näin. Olen nimittäin päätöksenteossani niin spontaani, että tuollainen inspiraatioselailu maksaisi helposti joka kerta turhan ison tukun rahaa.

En ole myöskään hankinnoissani erityisen merkkitietoinen. Pukeutumisessa brändillä on merkitystä lähinnä urheilukamppeiden ja kenkien kohdalla, muuten olen varsin joustava. Yhden pahemman luokan hurahduksen tosin myönnän. Mää rakastan korvakoruja!

Korvisteni suhteen olen aika tarkka. Erityisen mielelläni suosin suomalaisia pienvalmistajia, jotka valmistaa tyyliltään simppeleitä ja moderneja koruja. Puuta, nahkaa ja erilaisia kierrätysmateriaaleja diggailen kovasti. Seurailen ja etsin jonkin verran somen kautta valmistajia ja parhaillaankin muutamat korut on ostoslistalla.

Jonkun verran saan kyselyjä, mistä korviksiani ostan, joten tässä muutama takuuvarma vinkki muille korvisfriikeille.

Pilke Design

Porilainen Pilke valmistaa koruja käsityönä puusta. Pilke mainitsee keskeisimmäksi arvokseen ekologisuuden, jota toteutetaan toinen toistaan ihastuttavampien tuotteiden muodossa. Juuri Pilke-koruja olen fanittanut jo pitkään ja parhaillaan omasta korurasiasta löytyykin muutamat. Puiset korut on myös ihanan kevyet, niiden olemassaolon melkeinpä unohtaa. Korujen hinnat liikkuvat parinkympin molemmin puolin. Suosittelen kurkkaamaan verkkokauppaan. 

Design Jaaza Kokko

Myös jyväskyläläinen Jaaza Kokko panostaa ekologisuuteen ja koruja löytyy mallistosta niin kierrätysnahasta kuin puustakin valmistettuna. Tykkään JK:n graafisen simppelistä tyylistä ja korujen tietynlaisesta kasarihengestä. Hinnat n. 16-34 €. Merkin koruja voi tilata Weecosin verkkokaupasta.

MOIMOI

Helsinkiläinen MOIMOI valmistaa ihastuttavien nahkalaukkujen lisäksi hauskaa puista korumallistoa eri väreissä, sekä korvakoruja että riipuksia. Korujen hinta kolmenkympin korvilla. Saatavilla ainakin Weecosista ja merkin omasta verkkokaupasta. 

Pramea 

Kuopiolaisten sisarusten yhteistyönä perustama Pramea on yksi uusimmista suosikkibrändeistäni. Pramean kaulakoruissa ja korviksissa näkyy kekseliäs muotoilu ja herkulliset värit, just the way I like them. Lisäksi kahden naisen yhteinen unelma saa pisteitä kivasta yleisilmeestä, joka näkyy niin tuotteissa kuin somessakin. Tykkään ihan hulluna puun ja mustan nahan yhdistelmästä Tiima-koruissa. Myös hinnat Pramealla kohtuulliset, korviksissa 13-28 €. Ostoskoriin ihanuuksia voi klikkailla täältä.

Uhana Design

Tamperelainen Uhana on niiiin paljon muutakin kuin Pisarakorviksia, mutta niiden myötä mä olen aikanaan merkin löytänyt. Vaatemallisto on oikeasti upea ja myös asusteissa on, mistä valita. Tosin, alkukesästä, kun menin Weecosin nettikauppaan ostamaan uusia pisaroita, päädyin tilaamaan kolmet (3!) muun valmistajan korvikset, kun en osannut päättää pisaroiden väriä. Ehkäpä nämä siis taas seuraavaksi. Uhanan korut n. 22-35 €, löytyypi jälleen sieltä Weecosista.

Pidän hurjasti mustista viuhkan mallisista Pilke-korviksista, mutta harmikseni vasta ensimmäisen kerran pidettyäni niitä tajusin, että ne hukkuvat tummien hiusteni kehystämään taustaan. Sama useimpien tummien korujen kanssa. Vielä kun tukanreuhka on sellaisessa välipituudessa, ettei se ylety järkevästi kiinni, jotta tummat korut pääsisivät paremmin esiin, olen kesän aikana pitänyt enemmän värikkäämpiä vaihtoehtoja.

Arjessa eniten käytetyt ovat varmaan Jaaza Kokon keltaiset napit, MOIMOI:n roikkuvat ja Uhanan pisarat. Nyt huomaan myös vähitellen, että tunnen itseni alastomaksi ilman korviksia. Parasta on kuitenkin se, että vaikka kilot heittelee, korvikset mahtuu aina. Mitä parahin ostos, siis!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

18 Replies to “Korvikset mahtuu aina”

 1. Korvakoruihin tulee minunkin toisinaan panostettua. niissä kun ei tarvitse miettiä kokotaulukoita ja istuvuuksia. One size todellakin fits for me too 🙂

  Kotimaiset on tietysti erityisen hieno juttu, mutta kurkkaa myös Virolainen Kirju. Uusin suosikkini.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi, Kirju onkin ihan uusi tuttavuus. Täytyy mennä tutustumaan!

 2. Oi, mitä herkkuja! Pisarat löytyy itseltänikin, ja Prameaa sekä MOIMOI:ta olen usein ihastellut. Sulla on kyllä näyttävä kokoelma!

  Nyt himottelisi tilata jotkut värikkäät korvikset syksyksi!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Nytkin tekisi niiiiin mieli tilata uudet, mutta pidättelen. Yrittäjän kesäloman aikaan kun kirstu lähinnä tyhjenee, eikä täyty lainkaan… Meinaa tulla jo hyperventilaatio! 😉

 3. Toinen korvisfriikki täällä suosittelee kurkkaamaan myös raumalaisia Pipo-koruja 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kävinkin eilen kurkkaamassa, tosi hauskan näkösiä! <3

 4. Oon tällainen mäköttäjä ja samaistun enemmän sadepilviin kuin auringonsäteisiin, joten ilahduin, kun Nunu teki mulle tällaiset! 🙂

  http://www.menaiset.fi/blogit/nunu/sadepilvia-ja-sydamia-nunun-korvisaskartelut-jatkuvat

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ihanan söötit!

 5. Kannattaa vilkaista Nunnukka Design facebookista! Upeita, kierrätysnahasta käsintehtyjä korvakoruja. Muun muassa Anna Puu esiintyi kyseisillä korvakoruilla Oulun Rotuaari Piknik -festareilla :)<f

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei tää kyllä kiinnostelee! Täytyy tsekata. Kiitti vinkistä! 🙂

   1. marjo lehtola says: Vastaa

    Nunnukka designin suunnittelija Marjo Lehtola täällä huutelee. Tällä hetkellä otan tilauksia vastaan tosiaan Facebookin kautta. Kuvissa esillä vain osa tuotteista. Minulta voi myös tilata uniikit, juuri itselleen mieluisat korut. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! 🙂

 6. Uhanan ja Pilkkeen koruja löytyy minultakin. Viimeisimmäksi suosikiksi ovat nousseet Maanantaimallin korvikset.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jep, Maanantaimallit mulla ehdottomasti seuraavaksi hankinnassa! Ovat aivan ihastuttavia! <3

   1. Oli pakko laittaa maanantaimallit tilaukseen.
    Saman tyylisiä toki löytyy kotoa jo aika monta paria, mutta onneksi nämä menevät pieneen tilaan ?

 7. Milja Lahtonen says: Vastaa

  Ihana korviskokoelma! Mulla ei ole korvisreikiä, mutta ostan usein tällaisia suomessa tehtyjä korviksia lahjaksi 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi, ihana lahjaidea! Mä olisin ainakin otettu, jos saisin jonkun suomalaismerkin korun lahjaksi. <3 Ja monilla näistä merkeistä on paljon myös muita koruja, mikä on kiva, jos ei korvareikiä ole. 🙂

 8. Korviksia ei todellakaan voi olla liikaa – täälläkin yksi korvisintoilija 😀
  Ihanaa, että olit myös löytänyt meidän monipuolisen korvisvalikoiman, näiden merkkien lisäksi sieltä löytyy kymmeniä muita päivänpiristäjiä asuun kuin asuun. Aurinkoista elokuuta!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Olet ehdottoman oikeassa, niitä ei todellakaan voi koskaan olla liikaa! 🙂 Ja teillä Weecosissa on aivan todella erinomainen valikoima, kiitos siitä! Monet korvikset onkin jo sieltä himotusjonossa… 😀
   Aurinkoa!

Vastaa