Rakas arki,

kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Olemme kyllä tavanneet useasti, muistatko? Väsyneinä tiistai-iltoina, kun lapsi on myöhässä treeneistä ja jääkaapissa olikin enää kaksi pinaattilättyä. Pimeinä öinä, kun koko perheen kaikki murehdittavat asiat on pakko ratkaista kerralla ja jättää nukkuminen muille. Unettomia öitä seuraavina aamuina, kun kiireessä keitellään aamukahvit ilman pannua, puruja, vettä tai vaan kahvimaito on lopussa.

Lähestyn sinua nyt ehdottaakseni yhteistyötä. Tiedän, etten aina ole ollut sinua kohtaan reilu, syytellytkin turhaan. Tiedän myös, että olet monissa perheissä kutsumaton vieras ja saavut usein pyytämättä. Siksi toivoisinkin, että voisimme ratkaista erimielisyytemme rakentavasti yhdessä.

Kun seuraavan kerran aamulla paiskaan herätyksen kiukkuisena keskeytetyistä unistani, muistuta minua siitä ohikiitävän täydellisestä hetkestä, kun siemaisen ensimmäisen hörpyn aamukahviani. Kun saan hallitsemattoman raivonpuuskan kenkien täyttämästä eteisestä, siivoamattomista huoneista ja pöydälle unohdetusta voirasiasta, ethän anna minun unohtaa hetkeä, jolloin saan koko nelikkoni sohvalla kainaloon katsomaan Simpsoneita. Kun aamulla tongitaan pyykkikorista vähiten likaisia vaatteita, kun taas on ruoaksi makaronia, kun tapellaan tiskikoneen tyhjennyksestä, kun kukaan ei ole taaskaan käynyt kaupassa. Ole siinä vierellä ja muistuta niistä kultaisista, pienistä hetkistä, jotka tekevät sinusta elämän onnellisinta aikaa.

Koska onhan niitä. Koko perheen yhteisiä, spontaaneja nauruja. Ekaa kertaa solmittuja kengännauhoja. Pannukakkua iltapalaksi. Ystävien kanssa varastettuja pikakahveja. Pelattuja pelejä. Rutistuksia. Lakattuja kynsiä. Elokuvia ja korismatseja. Luettuja kirjoja. Kynttilöitä. Lentävää läppää. Omenapiirakkaa. Äidin kutomia villasukkia. Aamuja, kun kaikki ovat hyvällä tuulella. Onnistumisia koulussa.

Suukkoja.

lomahommat-071

Olethan minulle armollinen. Ja lupaa koputtaa minua olalle aina, kun meinaan unohtaa. Lupaathan?

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

6 Replies to “Rakas arki,”

 1. Niin, onhan se noinkin.
  Mutta silti…
  Se on niin ylivoimainen! Ottaa niskalenkin meikäläisestä noin vain.
  Pistää juoksemaan kiireellä päivästä toiseen ja muistaa huonolla omatunnolla, kun en ehtinyt siltikään.

  1. Mut siks sille pitää yrittää olla kiltti. :mrgreen: Ja itselleen myös. Ennen kaikkea itselleen.

 2. Mä niin tarvitsin tätä just nyt. <3

  1. Tsemppiä meille. <3

 3. päkkänä says: Vastaa

  Rakas Arki,

  Ei millään pahalla, mutta musta tuntuu, että meidän olisi hyvä olla vielä hetki erossa toisistamme. Tämä ei mitenkään johdu sinusta vaan ainoastaan minusta. Sä olet kyllä ihan ok, mutta musta jotenkin nyt tuntuu, että ruoho on ollut vähän vihreämpään tuolla Loman puolella ja haluaisin jatkaa vielä hetken treffailua hänen kanssaan. Saattaa olla, että tiemme vielä kohtaavat. Varmaan ennemmin kuin myöhemmin. Viimeistään silloin kun kaikki viimeisetkin Lomaa varten säästetyt rahat on tuhlattu. Jostain syystä vaikka Loma onkin kiva, on se aika kallis ylläpidettävä

  No hard filings, I hope!
  Tykkään kyllä sustakin vaikkakin makaroonilaatikkoa tarjoan aika usein.

  xxx <3
  Päkkänä

  1. Aahahaha, ihana oot! <3

Vastaa