Nauruterapiaa + hedelmäinen salaatti fetalla ja mintulla

Viime syksynä pääsi tapahtumaan pahemman luokan tragedia. Tuli arkea, kiirettä, pyykkipinoa ja yleistä ruljanssia, ja vuosittainen, jo legendaariseksi muodostunut muijien piirakkailta jäi kokonaan välistä. Tähän vuoteen lähdettiinkin sitten tietysti syksyn epäonnistumisesta sisuuntuneina ja päätettiin, että nythän pidetään sitten grillibilettä, piirakkailtaa ja pikkujoulua viime vuodenkin edestä.

Grilli-illan aikataulukin saatiin yllättävän mutkattomasti kalenteriin, tosin parin muuttujan myötä homma meinasi jo kertaalleen mennä ihan keturoilleen. Onneksi porukasta ponkaisi hädän tullen esiin reipas vararillaaja, ja päästiin kuin päästiinkin herkkuruokien ja viinipottujemme ääreen suunnitellusti.

Ilta ei ollut kuuma, muttei kylmäkään. Puoleenyöhön oli sopivan lämmin istua hämärtyvässä illassa, kuunnella kasarihittejä ja rupatella. Hämärän laskeutuessa ympäröivään puutarhaan, tuli myös kaiho. Viikon kuluttua heinäkuu kallistuisi elokuuksi ja vähitellen kesä kohti syksyä. Ja kun välillä tuntuu, ettei kesä ole vielä edes ehtinyt alkaa.

Syömingit veivät jälleen kerran kielen mennessään. Grillistä maisteltiin lammasmakkaroita, halloumia, kanaa ja aivan käsittämättömän hyvää hirveä, kaverina haarukoitiin ihanaa kreikkalaista perunasalaattia ja tomaattisalsaa emännän leipomalla leivällä. Mun vakkarihomma on kiikuttaa näihin bileisiin salaatti, jonka tein tällä kertaa tuoreista hedelmistä, suolaisesta fetasta ja raikkaasta mintusta.

Minttuinen feta-hedelmäsalaatti

1 ruukku tammenlehtisalaattia

1/2 vesimeloni

2-3 nektariinia

200 g fetajuustoa

1 ruukku tuoretta minttua

rouhittua mustapippuria

loraus oliiviöljyä

Tarjoiluun: tummaa balsamicosiirappia

Revi salaatti tarjoiluastian pohjalle. Kuutioi päälle vesimeloni, nektariinit ja fetajuusto. Revi joukkoon reilusti tuoretta minttua. Rouhi päälle mustapippuria myllystä ja pirskottele koko komeuden ylle oliiviöljyä. Tarjoiluun sopii oivasti tumma balsamicosiirappi, mutta välttämätöntä se ei ole. 

Salaatin voi erinomaisesti tehdä myös kokonaan ilman tammenlehtisalaattia, mutta itse tykkään, että salaatissa on hieman myös sitä itse, no salaattia. Nektariinin voi myös jättää halutessaan, tai vastaavasti lisätä mukaan vielä vaikka eri meloneita, mansikkaa tai mitä tahansa hedelmiä. Raikkaat hedelmät toimii loistavasti suolaisen juuston kanssa ja minttu tuo kokonaisuuteen oman, ihanan säväyksensä. Koko komeus on parhaimmillaan grilliruoan kaverina.

Eilisen illan myötä tuli myös jälleen kerran ikävuosia lisää ja käkätys raikui varmasti myös ainakin lähimmille naapureille saakka. (anteeksi!) Kiitos, ihanat leidit jälleen kerran. Seuraavaksi sit sitä piirakkailtaa almanakkaan.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Nauruterapiaa + hedelmäinen salaatti fetalla ja mintulla”

  1. Kyllä porukassa on voimaa!
    Vaikka sitten keittiöpsykologista kesäillan terapiavoimaa.
    Voi, juuri tuollaisista hetkistä haaveilen…

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      Se on just niin. <3

Vastaa