Superarki alkaa nyt!

Kyllä on kuulkaa ollu hyvä loma. On ihan kokonaan uusi ihminen sukeutunut tässä oleskellessa. Se loppuu nyt sellanen puolittainen suorittaminen ja alkaa uusi elämä!

Ihan aluksi ajattelin alottaa uuden harrastuksen. Tai monta! Uimahalliin hommaan sarjalipun, ostan vesijuoksuvyön ja uimalasit. Alan käydä salilla psykedeelisen värikkäissä trikoissa ja oon ihan #girlswholift #gym ja #fitlife. Teinin kanssa aloitetaan yhteinen lenkkeily. Neonväriset lenkkarit tanassa tukahdutetaan teiniyden ja vanhemmuuden ristiriidat pururadan pehmeän joustavaan maastoon. Ollaan bestiksiä. Puidaan vaikeat asiat ja puhdistetaan fiksusti ilmaa voimaannuttavan metsäreitin keskellä. Halataan alussa ja lopussa, itketään toisiamme vasten, jos itkettää.

Ja metsään pitää mennä muutenkin. Retkeilemään. Teltta pystyyn ja nokipannukahvit tulille. Ostan kunnon vaelluskengät ja vedenpitävän retkeilyasun, ja lähden aina välillä yksin hengittämään raikasta ilmaa ja seestymään. Mikään ei inspiroi niinku oma aika. Tai metsä. Ne molemmat inspiroi.

Vaikka inspiraatiota en aio enää odotella, vaan tehdä tehokkaasti työt aikaisesta aamusta alkaen. Herätä ennen muuta perhettä, sytyttää kynttilän ja nauttia aamukahvit samalla, kun sormet lentää näppiksellä. Vois hommata koiran. Tulis aina aamulla reippailtua ulkona, työtkin sujuu niin paljon tehokkaammin, kun on saanu lihakset auki. Ja onhan turresta sitten seuraa, kun lapsilla on niin niitä omia juttujaan.

Vaatekaapit, ullakko ja varastot pitää siivota. Sitten iltaisin, kun olen sieltä retkeilemästä uimahallin kautta lenkkeillyt vetistellen teinin kanssa sateenkaarispandexeissä kotiin. Kaikki käännetään ylösalaisin ja konmaritetaan konpäivitetään koko roska. Pieneksi jääneet ja tarpeettomat myydään FB-kirppiksillä ja otetaan reippaasti vastaan yyveet, aaveet ja mittauspyynnöt. Pihalle hommataan roskalava. Ikkunat ehtii hyvin syksyllä pestä, on kuitenkin niin lämmintä ja nättiä pitkään.

Loppuu myös se valmisruoan käyttäminen. Enemmän soppaa ja vihannesta. Valkosipulinkynttä jo syksyllä peräpeltoon ja keväällä sitten istutuslaatikot täyteen vihreetä. Salaattia, ruohosipulia ja tilliä, jota kukaan ei syö, mutta hyvähän sitä on vähän olla. Niin ja hillota pitää. Hyvää tulee, kun itte tekee. Kyllä hymyilyttää sitten aamuisin siinä kynttilänvalossa töitä pakertaa, kun puurossakin hymyilee ihan omin käsin hillottua omenaa. Ja noista viinimarjoistakin voi ihan samalla vaivalla vääntää jotain helvetinhyytelöä. Teippailee vähän kulkusta kanteen, niin jo on kiva pikkuvieminen sitten joulunaikaan.

Pyykit meinaan viikata heti niiden kuivuttua, joten hyvästi kattoon asti huojuville pyykkivuorille! Lakanat vedetään napakoille rullille sunnuntaisin pullataikinan nousua odotellessa. Pakkaseen on kuitenkin hyvä tehdä korvapuustia vierasvaraksi ja marjapiirakka on niin kivan kesäinen sitte tammikuussa. Keittiön kaapit mää kyllä siivoon. Mahtaako hyllypapereita vielä jostain saada? Ois niin siisti sitte.

Lapsia aattelin kannustaa taas semmoseen omatoimisuuteen. Niin kiva laittaa rastia ruutuun, kun on tiskikoneen tyhjentäny. Ne varmaan inspiroituu kauheesti, kun näkee kuinka määkin silminnähden reipastun.

Lukea pitää enemmän. Ku varttikin illassa jo auttaa kuulemma purkamaan paineita ja kehittää ammatissani tarvittavaa mielikuvitusta ja kieltä. Alan varmaan käyttää enemmän hupsua muinaiskieltä, kuten semminkin, viljalti ja nirkonen. Tulee sitte ikäänku äly ja huumori samassa. Voisin perustaa lukupiirin ja alkaa ymmärtää runoutta. Siinäkin on niin monia tasoja. Mikään tulkinta ei ole kattokaas väärä.

Tai sit mää tarjoon taas koko talven kakaroille poprillia suoraan paketista ennen reenejä, väännän hätäkolumnia lasten nukkumaanmenoaikaan ja käsken teinin kääntää sukkia ympäri, kun kukaan ei oo taaskaan pessy pyykkiä.

Tiä sitte.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

16 Replies to “Superarki alkaa nyt!”

 1. Nonni syksyn suunnitelmat valmiina! Yhtenä unettomana yönä kuuntelin Areenasta Niskavuoren Hetaa ja kieli rikastui mm. seuraavilla ilmaisuilla: “navettarönttöset” ja “komia pytinki”. Suosittelen ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oih! Käytiin just Tampereella katsomassa Niskavuorta, rakastan juuri tollasta kieltä. 😀 Tarttee ottaa leffat ja kirjat haltuun ja ottaa arkikäyttöön!

 2. Päkkänä says: Vastaa

  Mulla tuli just roseviinit nenästä naurun kera kun luin tätä. Työt alkaa huomenna. Mies ihmettelee mille mää tukehdun.

  Kiitos Päivi. Mulla on tunne että huominen töiden aloitus ei tunnukaan enään niin kamalalta ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Aaaah! Ihana kuulla! Kai tää arki tästä taas. Myöhemmin tai myöhemmin. 😀

 3. 😀 😀 😀

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   😀

 4. Tampereen Mirkku says: Vastaa

  Suomessa voi nykyään pestä ikkunat ympäri vuoden koska täällä on aina sama lämpötila, +12 astetta. Paitsi lomalla, silloin on joko kylmempi tai liian kuuma. Mä aion syksyllä myöhästyä taas harrastuksiin ilmoittautumisesta ja ostaa kukkasipulit hautumaan varastoon josta ne löytyy toukokuussa. Jos susta tuntuu syksyisen energiseltä, voit tulla meille laskemaan moniko tavara lojuu paikassa, johon se ei kuulu. Puss! ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, no jos näät mun tekevän näistä yhdenkin, ni rastia seinään. 😀

 5. Raumlaine muikku says: Vastaa

  Kiitos Päivi! Nyt ihan pakko kommentoida, täällä taustalla oon pidempään jo seurannut. Tämän päivän alavireä fiilis on kyllä tipotiessään tätä lukiessa, nauruun pakahdun 🙂 ihanan rehellistä tekstiä! Sanna

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Moro naapuriin! 😀 Kiva, kun kommentoit ja mahtista, jos piristi.

 6. Viikko lomaa jäljellä ja samoin miettein taas kerran, mietin vaan et alotanko jo lomalla…itelläni laihdutus, liikunta, kaapit, kirppikselle turhat jne… mutkun kirppikseltä löytyy niin kivaa halvalla ja mistään ei raaski luopua. Itelläni aina edellisenä iltana on niin helppo luvata itelleen kaikkea ja jotenki etenki laihdutuksen ja liikkumisen kohdalla lopahtaakin jo viimestään parin ekan päivän aikana ellei jo ekana aamupäivänä. Ehkä sit tällä kertaa onnistuu? Tsemppiä sinne?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Loma on oikeesti järkevämpi aika alottaa, koska sillon saattaa saada jotain aikaiseksikin. 😀 Mulla alko eilen työt ja jo nyt vähitellen alkaa suunnitelmat tuntua tosi kaukaisilta.

 7. Sun blogi ja tämä postaus mainittu eilen Yle Puheessa.?

 8. Kyllä sä vaan osaat!
  Mä taidan valita ton tutumman tien, että mennään niillä puolivalmiilla vaan tämä tulevatkin vuosi 😉

 9. […] keskimäärin hyvin kaukaiselta, että pari viikkoa sitten olin teippailemassa hyllypaperia ja aloittamassa retkeilyä. Edes […]

 10. […] mä valmistaudun kyl sit nyt kunnolla” -arkitilanteet. Vastoin varsin toteuttamiskelpoista superarki-suunnitelmaani, emme ole teinin kanssa kovinkaan usein pururadalla toisiamme halailleet ja ne perkeleen hyllytkin […]

Vastaa