Piirakat – mikä ihana tekosyy

Olikohan se viisi vai kuusi vuotta sitten, kun ystäväni Mervin kanssa juteltiin (kaiken muun läpän ja horinan ohella) leipomisesta. Tarkemmin sanottuna vaihdeltiin erilaisia piirakkaohjeita. Koska piirakka on jokaisen kaffepöydän ehdoton kulmakivi, jota voi varioida loputtomasti, nousi esiin idea piirakoille omistetuista illanistujaisista. Koska kokeiltavia reseptejä on niiiiin valtavasti, tällä tavoin päästäisiin kertaistumalla kokeilemaan ainakin muutamaa. Plus tietysti istahtamaan erinomaisesta syystä ystävien kanssa alas vaihtamaan kuulumisia ja rentoutumaan viinilasillisten ääreen.

Tämä meidän piirakkailta on saanut aikaan monet naurut, mutta monelle lukijalle syksyiset illanistujaiset ovat jääneet myös mieleen. Nyt olen auttamatta jo pudonnut kärryiltä, kuinka monta kertaa ollaan piirakoita pyöräytelty, mutta kyllä kyseessä jo viides kerta taitaa olla. Tykkään aivan älyttömän paljon tästä perinteestä, eikä varmasti saataisi tavattua tällä nelihenkisellä porukalla ilman vuosittain sovittuja tapaamisia. Viime vuoden piirakkailta jäi lopulta juurikin kiireen jalkoihin ja kokonaan pitämättä, joten tänä vuonna varattiin päivä kalentereihin jo hyvissä ajoin. Ja perjantaina nautittiin piirakoista, viinistä ja toistemme seurasta. Perinteisesti tuossa meidän kuistilla, totta kai.

Menneiden piirakkailtojen resepteistä täältä blogista löytyvät ainakin jauhelihapiirakan, katkarapupiirakan, juustoisen sipulipiirakan ja chorizopiirakan ohjeet. Ja lisää piirakoita ja muitakin syötäviä löytyy tietysti myös reseptipankista.

Tällä kertaa maisteluun pääsi tomaattipiirakka ja punajuuri-fetapiirakka (molemmat kasvisvaihtiksia), sekä kerran aiemminkin maisteltu, erinomainen italialainen joulupiiras, ja ensimmäistä kertaa testiin päässyt tacopiirakka. Kaikki olivat, jälleen kerran, aivan mahdottoman hyviä. Harmi vaan, kun ei millään jaksa kerralla syödä määräänsä enempää, vaikka kuinka tekisi mieli!

Ainakin tacopiirakasta (erittäin mukava uusi tuttavuus!) lupaan ohjetta lähiaikoina tännekin.

Ja jälleen kerran illan jälkeen tulin miettineeksi, mahtaako sitä elämässä parempia hetkiä olla kuin ne, jotka saa viettää hyvän ruoan ja läheisten ihmisten parissa. En ainakaan usko.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Piirakat – mikä ihana tekosyy”

 1. Joko se taas on syksy! Ja piirakat.
  Tästä perinteestä jaksan kyllä olla avoimesti ja rehellisestinkateellinen!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No älä muuta sano! Vaikka edelliset pidettiin kaksi vuotta sitte, tuntuu ku ois ollu eilen.
   Ja hei, ei muuta ku monistamaan tää perinne!

 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Ja maistuvan näköisiä piirakoita!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! Oli kyllä maanmainiot piirakat, jälleen kerran. 🙂

 3. Johanna Suominen says: Vastaa

  Olen nyt kaksi kertaa tehnyt mustikkamukavaa, jonka ohjeen sain täältä. Meidän perhe ihastui! Jospa piirakkaa seuraavaksi?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jes! Ihanaa, kun mustikkamukava rantautuu kahvipöytiin! 😀
   Tacopiirakan ohjetta tulee tuota pikaa. Ja noista reseptipankin piirakoista voin suositella kyllä kaikkia. Mun suursuosikki on ehkä juusto-punasipuli. Omnom!

 4. voi että kuulostaa niin ihanalta perinteeltä!!❤ ja ihanan tunnelmallisia kuvia 🙂

 5. Wow, mikä ihana keksintö. Meillä on “koiraklubi”, joka kokontuu pari kertaa vuodessa. Sopisi niihin tilaisuuksiin kuin nakutettu. Kiitos vinkistä! Terveisin Maalaisbistrosta.

Vastaa